marți, 28 octombrie 2008

Articol portal - Ce inseamna design interior




"Urâtul se vinde greu" – este sloganul lansat acum vreo patru decenii de Raymond Loewy, iar designul de interior este industria frumosului ambalata si livrata in locuinta proprie, este cadoul pe care il facem eului nostru, confortului nostru personal intr-o lume din ce in ce mai haotica si mai distanta. Casa reprezinta pentru omul contemporan locul interactiunii sociale dar si al retragerii, spatiul in care isi traieste si isi ascunde sau exihiba, dupa caz, sinele interior.

In aceasta lume mereu in schimbare a promisiunilor exceptionale si a perspectivelor nelinistitoare, a izbucnirilor tehnologice incontrolabile, rolul central de formare il are designerul, amploarea întregii sfere a design-ului contemporan, tinde sã cuprindã toatã ambianta vietii noastre. Creatile designerului au un puternic impact social si determina comportamentul si personalitatea umana, de aceea mai nou viata noastra se invarte, desi nu o simtim intotdeauna, in jurul tendintelor, a asteptarilor, a propunerilor de life style generate de industria frumosului – designul.
Designul transforma viata noastra personala si sociala in clipe de neuitat, traite in spatii deosebite, ne transfigureaza in personaje de film, in eroii pe care ii admiram, decorurile transforma realitatea, o fac noua, spectaculoasa, fastuoasa, glamour, sofisticata, mimimala, exotica...asa cum vrem ,traim in fiecare zi intr-un univers nou, creat dupa dorintele, visele si aspiratiile noastre, suntem creatorii imaginii noastre exterioare ce ne reprezinta in totalitate visele launtrice. Aceasta reprezinta designul pentru noi..si ceva in plus, de fiecare data nou.

Niciun comentariu: